Christmas Food Fair! 22 December

For the last day of school before the Christmas break the staff here at Lexis Byron Bay put on a special treat for our students…

IMG_0948

A pantomime based on Cinderella but with a Byron Bay twist!!!

Our talented teacher Anji wrote a brilliant script and each of the teachers and Lexis staff members had a role!

I think all will agree Anji and Adrienne were hilarious as the ugly sisters, and Kathleen was nothing short of amazing in her role as Madonna!

Everyone did a great job playing their parts and getting into their roles; who knew we had a team of such incredible actresses?!

After the pantomime we had our traditional food fair, where we had encouraged the students to bring in party food from their home country to share with their Lexis classmates and staff!

Kathleen’s class made tasty sushi and we had a variety of delicious sweet snacks, including Toblerone mousse from Switzerland and Brigadeiro from Brazil!

To finish the day we had a Christmas trivia with prizes to be won!

IMG_1156Merce came first, winning her a free surf lesson with Let’s Go Surfing! Second place won a six pack of beer and third place some yummy biscuits!

IMG_1162

 

 

Learn English in Byron Bay. Lexis English students study General English, IELTS, FCE, CAE and English plus Surfing and Yoga in a friendly and professional school right in the heart of Byron Bay and only 15 minutes from the beach.

Trivia! 2nd March

Oscar and Thomas took on Nanae and Olaf to be crowned the brainiest duo!!

Can you beat Nanae and Olaf’s score of 13 or Oscar and Thomas’ score of 16? Answers are at the bottom of the page!

 

AUSTRALIA

  1. What is the meaning of Australia?

A) North Land             B) East Land             C) West Land                  D) South Land

 

  1. Which animal carries its baby in its pouch?

A) Giraffe                     B) Kangaroo                C) Zebra                          D) Lion

 

  1. Which animal lays eggs?

A) Platypus                 B) Otter                       C) Dog                               D) Elephant

 

  1. When is Australia Day?

A) 3rd January             B) 26th January          C) 4th May                     D) 20th December

 

  1. Which of the following is not a state?

A) Queensland            B) Western Australia        C) South Australia         D) Northern Territory

 

  1. What is a dingo?

A) Flower                   B) Wild Dog                        C) Tree                        D) Bird

 

  1. Which is Australia’s tallest bird?

A) Emu                         B) Ostrich                           C) Parrot                    D) Ibis

 

  1. How many countries are larger than Australia?

A) 4                                 B) 5                                      C) 1                               D) 6

 

  1. In what state/territory was the highest recorded temperature of 53 degrees recorded?

A) Queensland          B) Northern Territory         C) South Australia          D) Western Australia

 

  1. Australia has the world’s largest sand island, what is it called?

A) Moreton Island           B) Kangaroo Island          C) Fraser Island            D) Stradbroke Island

 

  1. What animal is on the Western Australia flag?

A) Black swan                   B) Lizard                       C) Kangaroo               D) Shark

 

  1. What is the highest grossing Australian movie?

A) Mad Max                  B) Australia                C) Crocodile Dundee              D) Muriel’s Wedding

 

  1. How much of Australia is desert?

A) 18%                                 B) 35%                              C) 3%                         D) 46%

 

 

GEOGRAPHY

  1. In what country is Big Ben?

A) England                     B) France                     C) Switzerland                    D) Germany

 

  1. More people are killed in Africa by ………, than any other animal

A) Crocodiles                 B) Lions                         C) Buffalo                          D) Hippos

 

  1. How many continents are there?

A) 8                                    B) 4                                 C) 5                                      D) 7

 

  1. How many oceans are there?

A) 4                                    B) 5                                 C) 7                                      D) 3

 

  1. Which country has the most natural lakes?

A) United States             B) Canada                     C) Australia                 D) India

 

  1. Which African nation has the most pyramids?

A) Egypt                            B) Algeria                     C) Libya                        D) Sudan

 

  1. What country has the most coastline?

A) China                           B) United States             C) Russia                  D) Canada

 

  1. What percentage of the river Nile is located in Egypt?

A) 83%                               B) 22%                                C) 100%                        D) 9%

 

9. What ocean is home to 75% of the Earth’s volcanoes?

A) Atlantic                       B) Pacific                            C) Indian                        D) Arctic

 

10. What river runs through Paris?

A) Seine                            B) Thames                          C) Danube                     D) Elbe

 

 

ANSWERS

AUSTRALIA

  1. D
  2. B
  3. A
  4. B
  5. D
  6. B
  7. A
  8. B
  9. A
  10. C
  11. A
  12. C
  13. B

GEOGRAPHY

  1. A
  2. D
  3. D
  4. B
  5. B
  6. D
  7. D
  8. B
  9. B
  10. A

 

Learn English in Byron Bay. Lexis English students study General English, IELTS, FCE, CAE and English plus Surfing or Yoga in a friendly and professional school right in the heart of Byron Bay and only 15 minutes from the beach.

 

 

March Activity Calender!

march-calender

We have another month of exciting activities planned just for our Lexis students!

A few parties/BBQ’s will be happening; with the End of Cambridge Party on the 10th, Cambridge Welcome BBQ on the 13th, and End of Course BBQ on the 24th!

Every Monday you can stretch out and relax doing Yoga with Stef in the garden from 11-12 and with Fee in Room 8 from 2:15 to 3:15.

On Tuesdays or Wednesdays we have the popular activity of Coffee Lounge, with Tim Tams and fun games aimed at encouraging students to get to know each other better, all while practicing their English!

We have a Trivia on the 2nd, with prizes to be won! This will be in the garden or student lounge.

On the 9th Jason from the Lexis Noosa marketing team will be coming in to do a Presentation about long term Business Courses. This is great for those who want to stay in beautiful Byron for longer!! Pizza will also be provided 🙂

Flavio will be coming in on the 14th to teach you how to Skateboard and Olmo on the 21st to teach you how to Slackline!

Our monthly Table Tennis Tournament is on the 16th! Will anyone be able to beat February’s champion, Roman?!

Sport-wise we also have Volleyball on the 3rd, then Rugby on the 31st (11am in the garden and 2pm at the beach for both activities)!

On the 17th we’ll be Wine Tasting; the perfect way to end the week and will no doubt be as popular as last month’s Beer Tasting!

We’ll be holding a Poker Tournament on the 8th with prizes to be won!

To get creative we’ll be Boomerang Painting on the 30th and making Sushi on the 23rd!

Let’s Go Surfing will be doing their 1 hour Surf Lesson special for just $20 on the 28th, or you can book in a 3-hour surf lesson with me anytime at Reception for just $50!

We have Job Club twice this month, on the 14th and the 28th. I’ll be in Room 8 at 11am and 2pm to help you write resumes/cover letters, look for jobs, apply for TFN’s and give you advice on gaining your RSA or Barista license!

GIL (Guided Individual Learning) runs every day from 12-1pm and 2-3pm in Room 8. Come along to get help with anything from homework to vocabulary to writing your resume.

We will also continue to enjoy our Student Nights at Cheeky Monkeys every Tuesday night – meet at BWT @ 8pm first to get your drinks, food and fun!

 

Have a great month!🙂

Learn English in Byron Bay. Lexis English students study General English, IELTS, FCE, CAE and English plus Surfing in a friendly and professional school right in the heart of Byron Bay and only 15 minutes from the beach.

Trivia! September 22

This afternoon we had a Trivia quiz to test our knowledge in the categories of Science, Geography, Music and Sport.

img_4779

The students were faced with questions such as “In which sport would you use a ‘sand iron’?” (golf), “Which rock group did George Harrison belong to?” (The Beatles), “Who developed the theory of relativity?” (Albert Einstein) and “What is the capital city of New Zealand?” (Wellington).

Everyone brought different strengths to their team, with some students being more knowledgeable about Science and others about Sports.  There was much discussion about the right answer for each question and, when they knew the answer in their own language, figuring out the correct English word for it!

img_4776

The winning team was Shinsuke and Roman, who argued about almost every answer! Well done to them for working out who had the correct answer for each question! Enjoy the beers 🙂

img_4782

 

~

Learn English in Byron Bay. Lexis English students study General English, IELTS, FCE, CAE and English plus Surfing in a friendly and professional school right in the heart of Byron Bay and only 15 minutes from the beach.

September Activities Calendar!

It is the start of SEPTEMBER which also brings the start of the Spring season! Check out the amazing free activities we have planned for our Lexis students this month…

Our students in afternoon classes have an exciting month of activities ahead, which take place from 11am-12pm every morning.

Sept calendar AM

Every Monday you can stretch out and relax doing Yoga with Fee in Room 8.

On Tuesdays we have Coffee Lounge with coffee, TimTams and conversation.

On Wednesdays we will start the month with a Table Tennis Tournament to find out who will be the next Lexis Champion! We will be screening a Blockbuster Movie for the students, with free pizza while they watch one of the latest new releases. For students wanting to explore Byron Bay and beyond, there will be a BWT Travel Bonanza with a free sushi lunch and great deals on travel and activities! Then we will finish off the month with some yummy Aussie Cooking.

On Thursdays we will Learn to Skateboard with Flavio and do some Mindfulness meditation with Chloe. There will also be Job Club every second Thursday for any students wanting help writing their resume and applying for jobs in Byron Bay.

On Fridays we will end the first week with Boomerang Painting to learn a bit about Aboriginal Australian art. The following week we have the 1-hour Surf Lesson for only $20 which is a great opportunity to try out surfing! We will meet a little earlier for this one, at 10am, to give us enough time to make our way to the beach for the lesson before returning with plenty of time to relax before class. We also have Olmo coming along to help us Learn to Slackline in the garden. Then we will finish off the month with a friendly game of Soccer.

GIL (Guided Individual Learning) runs every day from 12-1pm. Come along to get help with anything from homework to vocabulary to writing your resume.

 

The students in morning classes will also enjoy lots of exciting activities from 2-3pm every day for the month of September.

Sept calendar PM

Every Monday you can stretch out and relax doing Yoga with Fee in Room 8.

On Tuesdays we have Coffee Lounge with coffee, TimTams and conversation.

On Wednesdays we will start the month with a Table Tennis Tournament to find out who will be the next Lexis Champion! There will be a Business Course Information Session for any students interested in finding out more about continuing their studies with Lexis, and there will be free pizza for them to enjoy! For students wanting to explore Byron Bay and beyond, there will be a BWT Travel Bonanza with a free sushi lunch and great deals on travel and activities! Then we will finish off the month with some yummy Aussie Cooking.

On Thursdays we will start the month with the popular 1-hour Surf Lesson for just $20. This is a great opportunity to give surfing a try and we will meet at 3.30pm for the lesson. We will run a Trivia quiz with prizes to be won! There will also be Job Club every second Thursday for any students wanting help writing their resume and applying for jobs in Byron Bay.

On Fridays we will end the first week with a Sandcastle Building Competition down at the beach, with a prize for the best sandcastle! The following week we will head to the beach again for the very Australian game of Beach Cricket. We also have Olmo coming along to help us Learn to Slackline in the garden. Then we will finish off the month with the Soccer Challenge, playing against another school in Byron Bay. Last time we had a great match but unfortunately lost, so this time we hope to win back the trophy! Sign up at Reception to join the team!

GIL (Guided Individual Learning) runs every day from 2-3pm. Come along to get help with anything from homework to vocabulary to writing your resume.

We will also continue to enjoy our Student Nights at Cheeky Monkeys every Tuesday night – meet at BWT @8pm first to get your drinks, food and fun!

Don’t forget that you can book your 2-hour surf lessons with us anytime at Reception for just $50.

 

~

Learn English in Byron Bay. Lexis English students study General English, IELTS, FCE, CAE and English plus Surfing in a friendly and professional school right in the heart of Byron Bay and only 15 minutes from the beach.

Trivia! July 12

This afternoon we put our knowledge to the test with a Trivia Quiz!

IMG_4120

After answering questions from “Which instrument has keys, pedals and strings?”  to “In which country is the world’s highest waterfall?”, the team of Valerie and Mayumi had the most correct answers and won a 6-pack of beer!

IMG_4121

~

Learn English in Byron Bay. Lexis English students study General English, IELTS, FCE, CAE and English plus Surfing in a friendly and professional school right in the heart of Byron Bay and only 15 minutes from the beach.

July Activity Calendar!

activity calendar

It is almost JULY and we have a month of exciting free activities planned especially for our Lexis students!

On Mondays you can stretch out and relax doing Yoga from 2:15 to 3:15 in Room 8.

Tuesdays is Coffee Club with coffee, TimTams and conversation, a Trivia afternoon to test your knowledge, and a Poker Tournament for beginners and card sharks alike. Prizes will be awarded to the winners at the Trivia and Poker afternoons!

On Wednesdays we will get artistic and learn some Australian culture with Boomerang Painting, we will get into the kitchen for some Aussie Cooking, we will continue the popular 1-hour Surf Lesson for just $20, and have a Table Tennis Tournament to see who will be the next champion!

Every Thursday there will be a Movie with free popcorn and a special Blockbuster Movie screening with free pizza on the 14th! We also have Job Club in room 5 every second week and Skateboarding with Flavio in the garden on the last Thursday in July.

On Fridays we will have an End of Course BBQ in the garden, a friendly game of Soccer in the garden, Learn to Slackline with Olmo in the garden, and finish off the month with some Wine Tasting!

GIL (Guided Individual Learning) runs every day in Room 1. Come along to get help with anything from homework to vocabulary to writing your resume.

We will also continue to enjoy our Student Nights at Cheeky Monkeys every Tuesday night – meet at BWT @8pm first to get your drinks, food and fun!

Don’t forget you can book your 2-hour surf lessons with us at Reception for just $50!

 

~

Learn English in Byron Bay. Lexis English students study General English, IELTS, FCE, CAE and English plus Surfing in a friendly and professional school right in the heart of Byron Bay and only 15 minutes from the beach.