Graduation! 16th June

Congratulations to our six General English students graduating from Lexis Byron Bay this week!

 

Graduation

Sakiko from Japan graduates from Josie’s Upper Intermediate class after an incredible year of studying at Lexis. She heads to New Zealand to travel, before heading to Perth for a short stint at our Lexis school there. Since her first day here in June 2016 she has gained an incredible amount of confidence in her speaking and listening. She has been a very dedicated student and her progress has been impressive. Her teachers really enjoyed teaching her due to her hard work and positive attitude. Have a wonderful trip to New Zealand and good luck with your future studies in Perth – and with your Gold Coast Marathon!

Nil from Spain (Catalonia) graduates from Josie’s Upper Intermediate class, having completed his FCE course with Paul. Nil has been with us since September and has been a fantastic member of the school – getting really involved in all the activities and taking every opportunity Byron has to offer. He leaves us with a great level of English: a really good grasp of grammar and an impressive vocabulary. He will be sorely missed by us all here!

grad 3

Madoka from Japan graduates from Michelle’s Elementary class. She has been a very motivated student and as a result he has achieved fantastic exam results throughout the course. She has participated very well in speaking activities and her speaking skills have improved a lot. She is off to travel around Australia with Kensaku to find all the best surf spots. It has been a delight to get to know you Madoka – All the best!

Kensaku from Japan graduates from Michelle’s Elementary class. Michelle expressed what a pleasure it had been to teach Kensaku, who would tackle each daunting task with enthusiasm. He has really improved his speaking, writing and listening abilities. Keep practicing English with your lovely wife Madoka as you seek out surf spots up the Coast!

Wahei from Japan graduates from Michelle’s Elementary class, after 4 weeks of study. Despite only a short period of study, Wahei has improved greatly in all areas of English, especially his speaking ability. He has participated well in class activities. He is off to travel and surf around Australia. Have a wonderful time Wahei!

 

 

Learn English in Byron Bay. Lexis English students study General English, IELTS, FCE, CAE and English plus Surfing and Yoga in a friendly and professional school right in the heart of Byron Bay and only 15 minutes from the beach.

 

 

Trivia! 2nd March

Oscar and Thomas took on Nanae and Olaf to be crowned the brainiest duo!!

Can you beat Nanae and Olaf’s score of 13 or Oscar and Thomas’ score of 16? Answers are at the bottom of the page!

 

AUSTRALIA

  1. What is the meaning of Australia?

A) North Land             B) East Land             C) West Land                  D) South Land

 

  1. Which animal carries its baby in its pouch?

A) Giraffe                     B) Kangaroo                C) Zebra                          D) Lion

 

  1. Which animal lays eggs?

A) Platypus                 B) Otter                       C) Dog                               D) Elephant

 

  1. When is Australia Day?

A) 3rd January             B) 26th January          C) 4th May                     D) 20th December

 

  1. Which of the following is not a state?

A) Queensland            B) Western Australia        C) South Australia         D) Northern Territory

 

  1. What is a dingo?

A) Flower                   B) Wild Dog                        C) Tree                        D) Bird

 

  1. Which is Australia’s tallest bird?

A) Emu                         B) Ostrich                           C) Parrot                    D) Ibis

 

  1. How many countries are larger than Australia?

A) 4                                 B) 5                                      C) 1                               D) 6

 

  1. In what state/territory was the highest recorded temperature of 53 degrees recorded?

A) Queensland          B) Northern Territory         C) South Australia          D) Western Australia

 

  1. Australia has the world’s largest sand island, what is it called?

A) Moreton Island           B) Kangaroo Island          C) Fraser Island            D) Stradbroke Island

 

  1. What animal is on the Western Australia flag?

A) Black swan                   B) Lizard                       C) Kangaroo               D) Shark

 

  1. What is the highest grossing Australian movie?

A) Mad Max                  B) Australia                C) Crocodile Dundee              D) Muriel’s Wedding

 

  1. How much of Australia is desert?

A) 18%                                 B) 35%                              C) 3%                         D) 46%

 

 

GEOGRAPHY

  1. In what country is Big Ben?

A) England                     B) France                     C) Switzerland                    D) Germany

 

  1. More people are killed in Africa by ………, than any other animal

A) Crocodiles                 B) Lions                         C) Buffalo                          D) Hippos

 

  1. How many continents are there?

A) 8                                    B) 4                                 C) 5                                      D) 7

 

  1. How many oceans are there?

A) 4                                    B) 5                                 C) 7                                      D) 3

 

  1. Which country has the most natural lakes?

A) United States             B) Canada                     C) Australia                 D) India

 

  1. Which African nation has the most pyramids?

A) Egypt                            B) Algeria                     C) Libya                        D) Sudan

 

  1. What country has the most coastline?

A) China                           B) United States             C) Russia                  D) Canada

 

  1. What percentage of the river Nile is located in Egypt?

A) 83%                               B) 22%                                C) 100%                        D) 9%

 

9. What ocean is home to 75% of the Earth’s volcanoes?

A) Atlantic                       B) Pacific                            C) Indian                        D) Arctic

 

10. What river runs through Paris?

A) Seine                            B) Thames                          C) Danube                     D) Elbe

 

 

ANSWERS

AUSTRALIA

  1. D
  2. B
  3. A
  4. B
  5. D
  6. B
  7. A
  8. B
  9. A
  10. C
  11. A
  12. C
  13. B

GEOGRAPHY

  1. A
  2. D
  3. D
  4. B
  5. B
  6. D
  7. D
  8. B
  9. B
  10. A

 

Learn English in Byron Bay. Lexis English students study General English, IELTS, FCE, CAE and English plus Surfing or Yoga in a friendly and professional school right in the heart of Byron Bay and only 15 minutes from the beach.

 

 

March Activity Calender!

march-calender

We have another month of exciting activities planned just for our Lexis students!

A few parties/BBQ’s will be happening; with the End of Cambridge Party on the 10th, Cambridge Welcome BBQ on the 13th, and End of Course BBQ on the 24th!

Every Monday you can stretch out and relax doing Yoga with Stef in the garden from 11-12 and with Fee in Room 8 from 2:15 to 3:15.

On Tuesdays or Wednesdays we have the popular activity of Coffee Lounge, with Tim Tams and fun games aimed at encouraging students to get to know each other better, all while practicing their English!

We have a Trivia on the 2nd, with prizes to be won! This will be in the garden or student lounge.

On the 9th Jason from the Lexis Noosa marketing team will be coming in to do a Presentation about long term Business Courses. This is great for those who want to stay in beautiful Byron for longer!! Pizza will also be provided 🙂

Flavio will be coming in on the 14th to teach you how to Skateboard and Olmo on the 21st to teach you how to Slackline!

Our monthly Table Tennis Tournament is on the 16th! Will anyone be able to beat February’s champion, Roman?!

Sport-wise we also have Volleyball on the 3rd, then Rugby on the 31st (11am in the garden and 2pm at the beach for both activities)!

On the 17th we’ll be Wine Tasting; the perfect way to end the week and will no doubt be as popular as last month’s Beer Tasting!

We’ll be holding a Poker Tournament on the 8th with prizes to be won!

To get creative we’ll be Boomerang Painting on the 30th and making Sushi on the 23rd!

Let’s Go Surfing will be doing their 1 hour Surf Lesson special for just $20 on the 28th, or you can book in a 3-hour surf lesson with me anytime at Reception for just $50!

We have Job Club twice this month, on the 14th and the 28th. I’ll be in Room 8 at 11am and 2pm to help you write resumes/cover letters, look for jobs, apply for TFN’s and give you advice on gaining your RSA or Barista license!

GIL (Guided Individual Learning) runs every day from 12-1pm and 2-3pm in Room 8. Come along to get help with anything from homework to vocabulary to writing your resume.

We will also continue to enjoy our Student Nights at Cheeky Monkeys every Tuesday night – meet at BWT @ 8pm first to get your drinks, food and fun!

 

Have a great month!🙂

Learn English in Byron Bay. Lexis English students study General English, IELTS, FCE, CAE and English plus Surfing in a friendly and professional school right in the heart of Byron Bay and only 15 minutes from the beach.

Baking Koala Cupcakes!! 16 February

Today we baked delicious chocolate almond cupcakes with buttercream icing and decorated them to look like koalas!!

 

If you’d like to make these at home here’s how:

Koala Cupcakes Recipe

INGREDIENTS:

For the choc-almond cupcakes:1 cup self-raising flour

½ cup plain flour

1 cup raw sugar

4 Tbsp cocoa

½ tsp bicarb soda

Pinch of salt

65g butter, melted

1 cup almond milk

½ tsp vanilla essence

 

For the buttercream icing:200g butter, softened

2½ cups icing sugar

Grey food colouring:
5 drops blue + 5 drops red + 2 drops green

1 Tbsp almond milk, as needed

 

For the koala decoration:

Desiccated coconut

Pink marshmallows

Licorice

Choc chips

DIRECTIONS:

For the choc-almond cupcakes:

Preheat oven to 180 degrees Celcius and line cupcake tray with cupcake papers.

In a large bowl, combine all dry ingredients and mix well. Mix in melted butter. Combine milk and vanilla together, then add to dry ingredients and mix well.

Spoon the mixture evenly between prepared cups. Bake for 20-25 minutes or until a knife inserted in the middle of the cupcake comes out clean. Allow to cool on a wire rack for 15-20 minutes.

For the buttercream icing:

Using a fork, beat the butter until it is pale and fluffy.

Gradually beat in icing sugar, half a cup at a time.

Add food colouring and mix through well. Add milk, if needed to thin the mixture.

For the koala decoration:

Sprinkle the icing with coconut then assemble the features of a koala face – use pink marshmallows for the ears, licorice slices for the nose and choc chips for the eyes.

 

~

Learn English in Byron Bay. Lexis English students study General English, IELTS, FCE, CAE and English plus Surfing and Yoga in a friendly and professional school right in the heart of Byron Bay and only 15 minutes from the beach.

Valentines’s Day BBQ! 14 February

Yesterday to celebrate Valentine’s Day we had a BBQ in the front garden!

Naomi and I cooked sausages and burgers for over 100 hungry students!

secret-valentines

We also had a Secret Valentines postbox which was very popular, with lots of the students writing some very lovely notes to one another and their teachers!

Learn English in Byron Bay. Lexis English students study General English, IELTS, FCE, CAE and English plus Surfing or Yoga in a friendly and professional school right in the heart of Byron Bay and only 15 minutes from the beach.

 

Jobs!! 8 Feb

Jobs.JPG

 

CLEANER

We are a local and fast growing Cleaning Company servicing the Northern Rivers. Due to recent growth we are now hiring for our Commercial & Domestic division ( The Contemporary Cleaning Co.) as well as our new division ‘The Bio Cleaning Co’.
We have an excellent reputation throughout the area for our service we provide, with all our staff specialising in absolute attention to detail and customer service. Our staff are rewarded with bonuses where applicable.
Extensive training is provided for the correct applicant.
What you need to join our awesome team: – A current Australian Drivers License, – A current federal Police Check, – A current White card, – An up to date resume with references, – Your own vehicle and mobile phone, – Available to work immediately and min 4 days availability, – Experience in High End & Build Cleaning, – The opportunity to be promoted to forensic/biohazard cleaning if desired., – Excellent presentation and communication skills, – A team player, – A natural hard worker. If you believe you have what we require to join our team, please forward your resume to Emma Heeley or contact Emma by mobile: 0414480558

http://www.gumtree.com.au/s-ad/bangalow/other-jobs/cleaner-high-end-domestic-build-commercial-/1137517736?utm_campaign=joraau&utm_medium=organic&utm_source=joraau

 

CARPENTER

Expanding Byron Bay residential building and construction company. Seeking a trade qualified carpenter to take the leading hand role on a variety of medium to large residential projects in the Byron Shire. Ideally you will have experience in high end residential renovations, attention to detail, independence, strong work ethic and excellent customer service skills. Own tools and transport required. Opportunity for growth for the right candidate. sam@samuelhall.com.au

https://www.seek.com.au/job/32752882?tracking=ILC-S%2AAU%2A-JOR-Referrer-4324&utm_campaign=joraau&utm_medium=organic&utm_source=joraau

SALES ASSISTANT 

Do you LOVE Just Jeans? Can you provide our customers with exceptional customer service while being the face of our brand? Are you ready to start your career in one of the most well known fashion brands in Australia? If you’re nodding your head, ‘Yes!’ then we want to hear from you!! We are looking for enthusiastic and energetic staff members who are keen to join our team of Denim fit experts!! We offer: – Awesome discounts! (Talk about perks!). – All the training to get you started in Fashion retail (And then some if you want it!). – A positive and fun culture to work in! (We love coming to work!!). Excited about what you’ve read? Apply online now!

https://au.jora.com/job/Sales-Assistant-086275f540555d11e56c16a3c1cf39cf?from_url=https%3A%2F%2Fau.jora.com%2Fj%3Fa%3D7%26l%3DByron%2BBay%2BNSW%26p%3D2%26q%3D%26r%3D25%26since%3Dlv%26sp%3Drecent_homepage%26st%3Ddate%26surl%3D0%26tk%3DHeuNXgAHWS6thnLIVRh9-5IS8TgppBlIN1E4T8vRL&sl=Byron+Bay+NSW&sp=serp&sponsored=false&sq=&sr=14&tk=HeuNXgAHWS6thnLIVRh9-a2LjMiRTfVWxo0DR_Cei

 

BARISTA

We have a position open for an experienced Front of House /Barista / Cafe all rounder, to join our small friendly team at Iconic cafe in Bangalow.
– Approx 20 – 25 hrs per week. – Willing to work afternoon early evening shifts and some weekend shifts. – 12 months minimum barista experience. – Have a genuine interest for hospitality work. – Excellent communication skills. – Able to supervise junior staff. – Cash handling, till balancing / open & close of shifts. – Work with a team, and prioritize tasks.
Please email resume. Ready to start immediately. Please email resume to: bangburgerbar@gmail.com

http://www.gumtree.com.au/s-ad/bangalow/other/barista-front-of-house-all-rounder/1138318041?utm_campaign=joraau&utm_medium=organic&utm_source=joraau

 

CHEF

The Byronian cafe on Jonson Street Byron Bay is looking for a chef to come join our friendly small crew! If you are reliable, have experience in the kitchen, keen, clean and efficient we want you!! Send your resume into mooconnell@windowslive.com or pop into the cafe and have a chat 🙂

http://www.gumtree.com.au/s-ad/byron-bay/chef-cook/awesome-little-cafe-looking-for-a-chef-to-join-our-team-/1138351655?utm_campaign=joraau&utm_medium=organic&utm_source=joraau

 

BARMAN/WOMAN

We are looking for a Barman to join our team. He/she must be able to: – Deliver amazing cocktails. – Make coffees (basic barista). – Have some waiting skills, occasionally run drinks to the tables. If you are dynamic and willing to start working immediately, send your CV.

http://www.gumtree.com.au/s-ad/byron-bay/bar-beverage-staff/barman-girl/1138341634?utm_campaign=joraau&utm_medium=organic&utm_source=joraau

 

SALES CONSULTANT

Greyhound Wicked Travel are hiring in Byron Bay. The pay rate $24 per hour on weekdays and $39 on weekends.We have a great bonus structure and free trips on offer for those who meet sales targets. We also offer sponsorship visa’s to those who excel in the company if they wish to stay long term. What do you need to apply? (These are preferred but not essential): – 3+ months left on working holiday visa. – Must be fluent in English speaking, reading & writing. – Experience in Sales, Promotion, fundraising, marketing, recruitment. – East Coast experience is a bonus (Fraser Island, Whitsundays, Skydive, Barrier Reef). – A positive, can-do attitude & the ability to work well as part of a team
When, Where & How? Trials are currently being held THIS WEEK in store -Apply Now!
Please TEXT your Name/Nationality + WHY you think you will be perfect for the job to Matthew: 0466248535 and I will call you to arrange an in-store interview.

http://www.backpackerjobboard.com.au/job/34805/sales-consultant-greyhound-wicked-travel-at-greyhound-wicked-travel/

 

COCKTAIL BARTENDER

Miss Margarita Byron Bay is searching for an experienced Cocktail Bartender. The Ideal applicant will have: – At least 3 years bartending experience & minimum of one year in a cocktail bar. – Good knowledge of classic cocktails/methods and must be able to demonstrate this. – Ability/ willingness to work in a fast paced and busy restaurant. – Cash handling experience. – Available for at least 6 months. – RSA Mandatory. – Ability/experience working on the floor serving tables will be highly regarded. In return we can offer: – Steady work in Byron Bay. – Attractive hourly rate + bonus structure. – Up to 30 hours a week for the right candidate. Student and working holidays visas considered. Please email all applications to simon@missmargarita.com.au – No phone calls or texts please. This position is for immediate start!

http://www.gumtree.com.au/s-view-details.html?adId=1138393619

 

PART TIME CLEANER

Looking for people to work in exchange for accommodation in Central Byron Bay hostel. Duties include: – Cleaning student house accommodation. – Some deep clean of whole houses. – Minimum 10 hours per week which could lead to more paid work. – Short term & travelers OK.

http://www.gumtree.com.au/s-view-details.html?adId=1138400604

 

LIVE IN HOUSEKEEPER/AU PAIR

We’re looking for someone to join our family for a few weeks and help with chores, shopping/cooking, cleaning and some babysitting/entertaining the children. We offer 3 free meals a day, free accommodation (own double room plus bathroom) and a cruisy, Byron Bay lifestyle. We pay $20 per hour cleaning on top of the free accommodation (up to 7 hours a week). Days are Monday – Friday 2 hours in the morning and 2 hours in the evening, plus occasional help babysitting in the day. Evenings and weekends off. We have internet, bikes and surfboards and live minutes from the beach. The job starts late Feb and lasts about 4 weeks, or longer for the right person. Essential; – You must be good with under 5’s and have a natural rapport and confidence with children – nanny experience preferred. – Minimum of 5 years driving experience (essential for insurance). – Non smoker/drugs/party lifestyle. – Easy-going and can-do attitude. – Willing to muck in and do things without being asked around the house. – Good English
Duties include; – Light housework. – Playing age appropriate games with the children – 4yo and a 1 year old. – Hanging out laundry. – Tidying the house. – Cleaning the kitchen/packing dishwasher etc. – Occasional cooking and meal prep. Making packed lunches. – Accompanying us on day trips as necessary (not every day). – Grocery shopping. – Using your initiative! We often include trips to the beach or local attractions as part of our day which you are welcome to join us on, and give you plenty of free time. We are looking for someone to become part of our family and not just see this as a job or way to save money, but as an experience of living with a local family and contributing positively to each others lives. Please email me your resume or text me with your full information, relevant experience and contact details. No calls please. Thanks! Female preferred.

http://www.gumtree.com.au/s-ad/byron-bay/other-jobs/live-in-housekeeper-au-pair-byron-bay-/1138489342?utm_campaign=joraau&utm_medium=organic&utm_source=joraau

 

BACKPACKER ENTERTAINMENT HOST (WORK FOR ACCOMMODATION)

We are looking for a new entertainment host for our Backpackers in Byron Bay. This position will suit international travellers looking to spend the summer in Byron Bay. The following skills will be required: – Must be outgoing, know how to get a crowd excited and participating. – A good clear talking voice and be comfortable talking with a microphone. – Entertainment experience. – Be fun and outgoing. In return we will provide accommodation (in a dorm bed), meals drinks and target based cash bonus incentives. To apply please reply with a short message about yourself.

http://www.gumtree.com.au/s-ad/byron-bay/other-jobs/byron-bay-backpacker-entertainment-host-live-in-position-/1137756527?utm_campaign=joraau&utm_medium=organic&utm_source=joraau

 

BAR STAFF WANTED

Bangalow Hotel is looking for keen, hardworking bar staff with current NSW RSA & RCG cards. Must be available nights & weekends. 4 shifts a week on average, we would prefer you to have experience, but can train you in all areas of bar service. Looking to hire as soon as possible. Phone 66871314 or drop in to talk to any of our friendly managers at 1 Byron St, Bangalow. Alternatively email resumes to bangalowhotel@bigpond.com.

http://www.gumtree.com.au/s-view-details.html?adId=1137789402

 

NIGHT MANAGER

Nomads Byron Bay is a 280 bed backpacker hostel in the CBD of Byron Bay and 3 mins walk from the beach. We have a Night Managers position available to start on Monday 12th Feb. The shifts will be from 11pm to 7am up to 4 days per week. The ideal candidate will have the following: – Previous experience in a customer service role will be a bonus. – Confident with computer systems.- Can work crazy hours and keep a smile on their dial. – Will be friendly, patient but firm when required. – Is able to be responsible for the running and operation of the backpackers during the night shift hours. If this sounds like you and you hold a current working holiday visa for Australia we would love to hear from you. Please send your CV to Rachael Southey on rachael@nomadsworld.com

http://www.gumtree.com.au/s-ad/byron-bay/front-office-guest-services/night-manager/1137862920?utm_campaign=joraau&utm_medium=organic&utm_source=joraau

 

CHEF

Looking for a chef at an Asian restaurant in Byron. Must be here long term, min 6 months. Please email me your resume: thebayfoodcompany@gmail.com

http://www.gumtree.com.au/s-ad/byron-bay/chef-cook/chef-required/1137864219?utm_campaign=joraau&utm_medium=organic&utm_source=joraau

 

HAIRDRESSER

Hairdresser required for full / part time / casual work. 0413055029

http://www.gumtree.com.au/s-view-details.html?adId=1137849969

 

ADMIN GURU

The Byron Bazaar team is growing! We’re on the hunt for an outstanding administrator. This role is perfect for an energetic, high achieving person with an eye for detail who is looking for a long term role within our growing, fast-paced business. The successful candidate has at least 2 years of experience in administration, operations and/or client facing account management. You are reliable, extremely detail oriented, perform well under pressure, have flawless written and oral communication skills, are proficient in Mac based software and have experience with CRM systems. Bonus points for Adobe CS6 skills. The position is primarily focused on administrative duties and client-facing account management, but since we’re a small business, you’ll be a dynamic team player willing to help out with distribution, marketing and sales tasks as required. You’re looking for a long-term position and love the variety and energy of working in a small business. Australian citizens or Permanent Residents only please. Starts at 15-20 hours per week with opportunity for the role to grow. If you’ve got what it takes, please send your cv, cover letter and contact details for 2 references to hello@byronbazaar.comwith the subject line ADMIN GURU.

http://www.gumtree.com.au/s-ad/byron-bay/other/admin-guru/1137915602?utm_campaign=joraau&utm_medium=organic&utm_source=joraau

 

CHEF

  • Excellent hours – 6am – 2.30pm
  • Located in the heart of Byron Bay
  • Permanent position on offer
  • Immediate Start

Byron Aged Care (BAC) is a boutique 41 bed aged care facility located in the heart of beautiful Byron Bay, caring for both low and high care residents in a homelike setting. Byron Aged Care values excellence in service, everyone is important, integrity, contribution and teamwork, and learning for life. You’re Opportunity: Rare opportunity for an experienced and self-motivated Chef to manage and lead the hospitality team on a permanent basis at our facility. Our Expectation: To be successful in this role ideally you will have Chef experience within a commercial kitchen environment, have excellent knowledge of quality food safety standards, menu creation and meal planning relating to quality food service. You must be willing to work autonomously within this role and within a team, have an abundance of patience, smiles and a compassionate nature when interacting with our residents. Responsibilities: – Under the supervision of the Director of Care, manage the kitchen and its environment. – Budgeting of catering and related kitchen supplies. – Develop appropriate menu’s in conjunction with Nutrition Australia. -Ensure Speech Pathology recommendations are adhered to. – Storage & Inventory Management. – Maintenance of food supplies and ordering of groceries, fruit & vegetables. – Preparation and cooking meals for the residents as per menu both winter and summer. – Special dietary requirements including allergies/intolerances and textured modified meals. – Maintenance and cleanliness of the kitchen and service area. – Maintain high quality standards of food hygiene and safety. – Excellent customer service skills. Skill Requirements: – Certificate III in Commercial Cookery – with actual hands-on experience OR equivalent 3 years hands-on commercial cooking and willingness to work in an aged care setting. – Food Safety Certification will be held in high regard. – Knowledge of safe food handling practices and WHS. – Competent in food preparation, cooking and plating. – Good financial understanding of catering operations and budget management. – Proven ability and willingness to work harmoniously as a member of a small team in a fast-paced environment. – Be well presented and enthusiastic. Applicants must provide us with a CV, 2 work-related checkable references and be willing to obtain a national police check. All staff must hold a current national police clearance or willingness to obtain once successful. For further information please see our website or call Byron Aged Care 02 6685 6728 to speak with the Director of Care. Our organisation values excellence in service, everyone is important, integrity, contribution and teamwork, and learning for life.

http://www.talentpropellerjobs.com.au/job/3319163-byron-aged-care?utm_campaign=joraau&utm_medium=organic&utm_source=joraau

 

KITCHEN MANAGER

We are looking for like minded people to join us at Extraordinary Foods. We are making Kale Chips, and other healthy products. Our goal is to make healthy food tasty and vice versa and thus to inspire people to follow healthier lifestyle. We need Kitchen Manager who will be able to learn our process and methodology, and be responsible for preparing batches of our healthy products. Attention to detail is vital. We care about the details and so should you, if you decide to join us. We’d really like to work with someone for a long period of time. So if you are looking for a short gig you should probably keep looking. Details: – 4 days per week, 7-8 hours a day. – We are located in Byron Arts & Industry Estate. – Successful applicants must be able to work all or most sections of a kitchen and have at least 6 months experience in a fast paced environment at a management level. Responsibilities include: – Preparation and cooking of healthy products a high standard in a high volume kitchen. – Involvement in all areas of a kitchen including dish area. – Maintaining a clean and organised kitchen. – Ongoing training online and in store. – Stock ordering, receiving and controlling. – Staff management: Roster, maintaining labour cost targets, appraisals and staff morale. – Meeting targets for food costs and quality evaluation score. Please send a short story about yourself and your experience with healthy food and your CV to: olga@extraordinaryfoods.com.au0449661982

 

SPANISH SPEAKING AU PAIRS 

Spanish Speaking Au Pairs Wanted Near Beautiful Byron Bay. 20 hours playing with a 2 year old in exchange for accommodation. You must have a car to get your self around the area. We are looking for a Spanish speaking Au Pair to start 1st April. Couples Preferred.
My partner and myself are the current au pairs, however we will be leaving at the end of March and would love someone to take over from us. The family is fantastic with one energetic 2yr old boy. He has been around Spanish speaking au pairs since he was 4 months old and understands everything we say and even has a few Spanish words! He is slightly crazy (good crazy, not bad crazy!) he loves roaming around the deck and the property and plays well by himself. He is pretty quirky and constantly makes us laugh with his antics. He loves collecting eggs, playing in the spa, reading books and tipping things from one container to another. We have loved our time working with these guys and we know we will always be a part of each others family! Working with them has been like working with family and we are very sad to be leaving. It has been like working with our sister and brother!  The role is perfect for travelers looking to work within Byron Bay and have free accommodation. We work 20 hours a week between us. This is flexible as you can fit these hours in around your job. Accommodation is included in a retro caravan. The caravan has one small double and one single bed, fully operational kitchen with cooker/oven/microwave along with a shower and toilet. A car is essential if you are to stay here. The family live in a rural area about a 10 minute drive into Byron Bay. This is a perfect location to go and visit the Gold Coast on your days off, only a 40 minute drive away! Must be confident, energetic and imaginative. Daily Tasks include: – Looking after toddler and speaking only in Spanish . – Cleaning and Tidying up. – Feeding and looking after the chickens!  – Helping with the family business. – Occasional extra baby-sitting in evenings (inc in the 20 hrs)
From Trav and Amanda!
We are looking for a Spanish speaking Au Pair for 2 year old son. We would really like to find someone who is happy to play with Atlas in Spanish so he can learn the language. We have spent years travelling and would love to have a traveller join our family! We are really flexible with hours and want to work to make sure everyone’s needs are met. We are so sad to have our current Au Pairs are leaving to travel again but are hopeful of finding some more amazing people to join our little family!

http://www.gumtree.com.au/s-ad/byron-bay/childcare-after-school-care/spanish-speaking-au-pairs-near-beautiful-byron-bay-couples-pref/1137936589?utm_campaign=joraau&utm_medium=organic&utm_source=joraau

 

CHEF

Qualified Chef for busy hotel in Byron Bay. Your role will be to prepare and cook meals from our extensive menu, assist in stock management and ordering food supplies, ensuring health and safety standards are met, and monitoring and training staff.The applicant must have the ability to work well under pressure in a busy and fast paced kitchen, and be open to working weekends and nights. The successful applicant must have a diploma qualification or a minimum 3 years experience as a chef. Email a detailed cover letter and resume to: smorritt@beachhotel.com.au

https://au.jora.com/job/Chef-b09e45defd04e79767f3d66bd1715747?from_url=https%3A%2F%2Fau.jora.com%2Fj%3Fa%3D7%26l%3DByron%2BBay%2BNSW%26p%3D4%26q%3D%26r%3D25%26since%3Dlv%26sp%3Drecent_homepage%26st%3Ddate%26surl%3D0%26tk%3DHeuNXgAHWS6thnLIVRh9-2jF0Bdwb17gmrNk0Iw_J&sl=Byron+Bay+NSW&sp=serp&sponsored=false&sq=&sr=36&tk=HeuNXgAHWS6thnLIVRh9-63Vx9g8I7ULhCZJcvVVr

 

VOLUNTEERS FOR BLUESFEST

Woofers required for the week prior to and during Blues festival (5th-18th April), to help with food preparation in the week before the festival and to work at the festival itself (front of house customer service). Will include a ticket to Bluesfest and will require 25 hours of work during the festival (leaving plenty of time to enjoy some music!) plus 30 hours the week prior for food preparation. Experience with food preparation would be desirable, plus a good grasp of english for counter service. Accommodation is provided in Burringbar in converted shipping container, with queen bed, fridge and camp stove, with access to shower & toilet in nearby shed. Meals will be provided for at festival and 1 meal a day during the week before. Need at least 2 people to fill this position so suitable for couples. Own transport required to travel to and from festival from Burringbar. Any further Q’s let me know 🙂 Alice.

http://www.gumtree.com.au/s-view-details.html?adId=1138154198

Learn English in Byron Bay. Lexis English students study General English, IELTS, FCE, CAE and English plus Surfing and Yoga in a friendly and professional school right in the heart of Byron Bay and only 15 minutes from the beach.

It’s the Weekend!! 3-5 February

Weekend Blog.JPG

 

WEATHER

weekend-weather

 

SURF

Weekend Surf.JPG

 

GIG GUIDE

FRIDAY

GREAT NORTHERN HOTEL, BYRON GOOCH PALMS, THE VIOLENT MONKS, STONE WITCHES

RAILWAY HOTEL, BYRON 7PM KIMMY & CREW

BEACH HOTEL, BYRON 5PM JOCK BARNES 9PM WAXHEAD

BYRON BREWERY 8PM COMEDY IN THE GARDEN WITH LINDSAY WEBB, PAUL MCMAHON, MANDY NOLAN

BYRON COMMUNITY CENTRE 10AM BLUE FLAME DREAMING WITH KERRIANNE COX, KELLIE KNIGHT & THE DAZE, MORE

DENNING PARK, BYRON 6.30PM CIRCUS ARTS FLYING TRAPEZE SHOW

STICKY WICKET, BYRON 9PM LOCAL DJS

WOODY’S SURF SHACK, BYRON 9PM HIGH ROLLERS BAND

LONE GOAT GALLERY, BYRON 6PM DAVE SPARKES ILLUMINATION EXHIBITION OPENING

TREEHOUSE, BELONGIL 7.30PM KEY TO THE HIGHWAY

SUN BISTRO, SUNRISE 5PM GREGG PETERSON

PIZZA PARADISO, SUFFOLK PARK 7PM KARIN PAGE

BANGALOW HOTEL 7.30PM SOREN CARLBERG TRIO

 

SATURDAY

GREAT NORTHERN HOTEL, BYRON PILOTS, TOP LIP, WHARVES

RAILWAY HOTEL, BYRON 7PM DEVILS KIOSK

BEACH HOTEL, BYRON 9PM TOM & JARRY DJS

BYRON ARTISAN MARKET 5PM ELENA B WILLIAMS

BYRON BREWERY 8PM TESS LATU

BYRON COMMUNITY CENTRE 10AM BLUE FLAME DREAMING WITH BLACK BOI, OLIVIA ROSE, LISSY STANTON, KATIA DEMEESTER, LAURA TARGETT, GREG SHEEHAN & MANY MORE

DENNING PARK, BYRON 6.30PM CIRCUS ARTS FLYING TRAPEZE SHOW

RED DEVIL PARK, BYRON 3PM THE CAT EMPIRE, XAVIER RUDD, HARTS, OCEAN ALLEY, SAHARA BECK

STICKY WICKET, BYRON 9PM FUTURE FAKTORI DJS 9.30PM RAY RED

WOODY’S SURF SHACK, BYRON 9PM DJ JAMIE

TREEHOUSE, BELONGIL 7.30PM EUSH

PIZZA PARADISO, SUFFOLK PARK 7PM KIM SOUZA

BANGALOW HOTEL 7.30PM NICOLE BROPHY

 

SUNDAY

GREAT NORTHERN HOTEL, BYRON DU’EAST

RAILWAY HOTEL, BYRON 7PM BROADFOOT

BEACH HOTEL, BYRON 4.30PM THE FERAMONES 8PM DJ LONGTIME

BYRON MARKET 10AM JESSE MORRIS BAND, ANDRE ‘SONIC DELUSION’ MANELLA, TIM STOKES, CLIFF FLETCHER BAND

BYRON COMMUNITY CENTRE 10AM BLUE FLAME DREAMING

BYRON GOLF CLUB 4PM OOZ

TREEHOUSE, BELONGIL 12PM SUNDAY DJS

SUN BISTRO, SUNRISE 5PM DOS LOONA

 

 

PIGHOUSE FLICKS @ BYRON BREWERY

Friday 3rd Feb

Red Dog: True Blue1:45pm
A United Kingdom3:30pm
GOLD5:40pm
The Edge Of Seventeen8:00pm

Saturday 4th Feb

Sing11:45am
The Edge Of Seventeen2:00pm
Red Dog: True Blue4:00pm
A United Kingdom5:45pm
GOLD8:00pm

Sunday 5th Feb

Red Dog: True Blue11:15am
A United Kingdom1:10pm
Moana3:25pm
GOLD5:40pm
The Edge Of Seventeen8:00pm

 

MARKETS

FRIDAY

Mullumbimby Farmers Market

SATURDAY

Brunswick Heads Markets

Bangalow Farmers Market

Blue Knob Farmers Market

Lismore Farmers Market

SUNDAY

Pottsville Markets

Lismore Car Boot Market

 

Learn English in Byron Bay. Lexis English students study General English, IELTS, FCE, CAE and English plus Surfing and Yoga in a friendly and professional school right in the heart of Byron Bay and only 15 minutes from the beach.